Jag klarade det.......

Igår läste jag lite mer om 5:2 dieten, istället för att fasta på dagen gjorde jag det isamband med kvällen och natten, åt kvällsmat klockan 19.00 sen lite vatten och nu vid tio tiden nästföljande morgon dags för lite frukost. Enligt artiklen jag läste kommer även effekterna om man fastar 12-16 timmar, oavsett när på dygnet......... Yes, jag klardade det....... inte det minsta svårt......och inte så stor skillnad från hur jag ätit innan
( eftersom jag aldrig varit någon frukost människa). Idag startar mitt helgpass på jobbet..... jag är laddad!!!!!
Igår var Ellie hos mig, hon ringde på morgonen och frågade - mormor får jag komma till dig? Och såklart fick hon det, hon följde med mig runt om till gårdarna och gårdsbutikerna och handlade. På slakteriet fick hon av expiditen en korv inslagen i ett litet paket, hon blev överlycklig och knaprade på den hela vägen hem. Väl hemma gjorde vi äppelmust, av 10 kg äpplen. Härligt att få hjälp!
 
Min kamera är sönder så det blir en bild från mars 2012...... mycket har hänt sen dess..........Ellie har blivet större och jag har fått längre hår;)♥ Fridens lördag till alla!
 

Frukostdags

Vaknade utsövt med en härlig känsla i kroppen.......tjohooooo!!!! Det är verkligen en gudagåva att få vakna så. I ugnen gräddas ett bröd "a la Carina" ........ första gången jag provar detta receptet, så här ser det ut: 2 dl, hela linfrön 2 dl mandelmjöl 2 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver brödkryddor och salt 2 dl solrosfrö 1 burk kesella 6 ägg Gräddas i nedre delen av ugnen, 175 grader i 75 minuter Ja, så är originalreceptet, men det går säkert bra att improvisera lite....... fiberhusk hade jag inte hemma, tog lite vetegroddar istället, jag tog fil istället för kesella....... vi får väl se hur det smakar. Laddar kaffekannan och ser framemot frukost.
/ Kramar

Kristianstad t.o.r

Idag har jag känt på Kristianstad, tog tåget och gick sen ut till sjukhuset för att liksom känna hur det skulle kännas att åter jobba där. Det var inte mycket som var sig likt, hela stan var en enda stor byggarbetsplats........ stan verkligen storsatsar! Svårt att få någon känsla för hur det kommer att bli. Tillbaka mot Sölvesborg valde jag att ta bussen, 20 minuter med tåg, 1 timme och 15 minuter med buss........ För ca 30 år sedan bodde jag i Kristianstad, mellan 1997-2000 gick jag på högskolan,under 2000-2010 jobbade jag här........ nästan som hemma;)
Vy från tåget......
Jag har sökt jobb i Kristianstad, var på intervju idag....... Nu håller jag tummarna....... hjälper ni mig?
1